INTERVIEW MET RENÉ BOGAART


De man achter
restaurant Pavarotti

Toen Sandra en René Bogaart elkaar 25 jaar geleden leerden kennen hadden zij twee dromen: ondernemen in de horeca en een groot gezin starten. Met de verantwoordelijkheid voor een elftal horecabedrijven en een gezin van zes kinderen kunnen we inmiddels wel stellen dat deze dromen voor het powerkoppel uit zijn gekomen. En alsof dat nog niet (druk) genoeg is, heeft het stel o.a. 23 honden en openen zij de komende periode de deuren van nóg drie restaurants, geheel in Rivièra Maison-stijl!

René komt uit een echte horecafamilie en de horeca is hem met de paplepel ingegoten. Ondanks dat het hard werken is en je ook veel dingen moet opgeven -hij is namelijk altijd aan het werk als andere mensen vrij zijn- geniet hij er met volle teugen van. “Als je werk je hobby is, ben je eigenlijk nooit aan het werk.” Wel probeert hij altijd een mooie balans te vinden tussen werk en zijn gezin. “Dat is af en toe nog best lastig, de ene keer ben je een betere vader en de andere keer een betere ondernemer. Maar we proberen dat altijd te compenseren… dan gaan we lekker op vakantie zodat we weer even écht tijd voor elkaar hebben.” Ook probeert de familie elke zondag met zijn allen te ontbijten. “Dat is een vaste afspraak die we altijd laten doorgaan.”

Een jaar geleden is de familie Bogaart in het waanzinnig prachtige landhuis in Voorburg komen wonen. “We waren direct verliefd! Ondanks dat alles donkerbruin was, waren we helemaal weg van de ruimte, de hoogte en de ligging aan het water.”

Het toenmalige kantoor heeft de familie omgebouwd naar een woonhuis met 24 kamers en een complete Rivièra Maison-inrichting. “Ik vind Rivièra Maison de leukste snoepwinkel van Nederland! En je wordt er ook nog eens niet dik van.” Het relaxte gevoel dat hij krijgt bij Rivièra Maison wilde René graag in zijn restaurant Pavarotti doorvoeren. “Zo kunnen mensen niet alleen genieten van lekker eten, maar ook nog eens écht genieten van een fijne sfeer.”


Restaurant Pavarotti in Zoetermeer staat bekend om zijn overheerlijke pasta’s en pizza’s tegen scherpe prijzen en een snelle, maar vriendelijke service. Ze maken hun eigen pasta’s en hebben gekozen voor een geheel open keuken. “Open- en eerlijkheid staat bij ons op nummer één, wij hebben niets te verbergen.”


Het restaurant is zo’n enorm succes, dat de volgende drie vestigingen al op de planning staan. “In het oude station van Delft gaan we een hele grote Pavarotti openen en het laatste kwartaal van 2018 beginnen we in Leiden aan de Nieuwe Rijn nog een vestiging. Ook komt er nog een Pavarotti op de kop van de boulevard in Kijkduin. Bij alle drie deze nieuwe vestigingen is Riviéra Maison onze partner op het gebied van interieur.” Ook leuk: de oudste drie kinderen uit het gezin zijn al volop in het bedrijf betrokken en ook de jongste drie kunnen niet wachten om bij hun ouders aan de slag te gaan. “Het wordt absoluut niet door ons opgedrongen, maar ze vinden het zelf zó leuk!”


“We gaan dag en nacht 200 kilometer per uur, maar we zijn heel dankbaar en gelukkig.” zegt René met een grote glimlach. Het gezegde dat er achter een sterke man een nog sterkere vrouw moet staan is volgens hem dan ook helemaal waar. “We hebben heel veel BV’s, maar onze grootste BV is thuis en die runt mijn vrouw. Kinderen, sport, bijlessen, de dieren, koken… mijn vrouw is de absolute kampioen van dit gezin!”

René en Sandra hebben maar liefst 23 honden en daarom staan er in het huis ook meerdere hondenbankjes. Deze lieve Labradoodle ligt prinsheerlijk in zijn Rustic Rattan Nicolas Dog Bed!

“Ik vind Rivièra Maison de leukste snoepwinkel van Nederland! En je wordt er ook nog eens niet dik van.”

Het huis van de familie bevat veel grootse accessoires en meubels. Deze komen in het riante huis goed tot zijn recht en zorgen voor een ruimtelijk, maar warm gevoel. Bovenstaande vaas is een mooi voorbeeld, deze bestaat uit twee delen die zowel op als naast elkaar geplaatst kunnen worden en die met de juiste decoratie een echte sfeermaker is. In de keuken, het hart van het huis, staan aan de immens grote eettafel de prachtige Keith II Lowback Armchairs die uitnodigen om aan te schuiven.

Restaurant Pavarotti

De kas van het mooie restaurant in Zoetermeer heeft een moderne en frisse uitstraling. Mede door de mooie Amsterdam City Dining Chairs kan men hier heerlijk tafelen.

“Life is a combination of magic and pasta”

Mooie hanglampen, gezellige kussens, fijn servies en prachtige accessoires sieren Restaurant Pavarotti.

Zo kan men hier niet alleen overheerlijk eten, maar tafelt men ook nog eens in een hele relaxte sfeer.