BINNENKIJKEN BIJ

Nico

In de prachtige, ruim opgezette loft van Nico overheersen zachte en lichte kleuren waardoor het appartement nog ruimer oogt. Nico heeft gekozen voor veel stoffen meubels, die hij aan de eettafel wel weer heeft afgewisseld met twee hippe Amsterdam City Dining Chairs in het wit. Zo blijft het geheel toch rustig. Dat moet wel, want Nico – de man van de decoratie – heeft flink uitgepakt met accessoires in zijn prachtige loft.

TOPHEADER

THE BIG MOVE

Na 24 jaar in Amsterdam gewoond te hebben, was het tijd voor huiselijke verandering; een riante loft in een lommerrijk dorpje aan het water was de uitgelezen plek. Het huis stamt uit 1918 en zit vol met karakteristieke details, mooie oude balken en een prachtige, klassieke afwerking. Ik zag het meteen helemaal zitten, het was love at first sight! Het één en ander raakte in een stroomversnelling en binnen no time woonde ik in mijn nieuwe huis. Ik snap nu eindelijk het begrip ‘verhuisstress’. Na het inpakken van 200 dozen, 15 rolwagens vol met kleding en ditzelfde aantal dozen vol met schilderijen,had mijn stresslevel ook zijn hoogtepunt bereikt.

De dag van de verhuizing was de eerste zuidwester storm in Nederland en wind en slagregens waren mijn metgezel. Gelukkig heeft het fantastische verhuisteam wonderen verricht; na twee dagen was alles uitgepakt en op zijn plek gezet, had ik een heerlijke lichtval rondom en een magnifiek uitzicht. Ik vond het heerlijk om weer eens goed na te denken over een huis; ons nieuwe behang heb ik op verschillende plekken in het huis gebruikt en wow, wat geeft dat een leuk effect!

In de kleedkamer – ik dacht: laat ik dát nu even goed aanpakken – heb ik het plafond behangen dat geeft echt een gaaf effect! In de hal koos ik voor een klein muurtje met het behang in linnen-look met een mooie commode ervoor. Ook mijn dakterras is een heerlijke oase van tranquiliteit geworden. Door een groot raam in de hal kijk je op het terras; een oase van groen. Ik reis veel in de Oriënt dus bamboo was een must deze keer. Als basis hou ik ervan om te werken met rustige tinten en deze dan per seizoen aan te vullen met mooie kussens en plaids.

Naast de verhuizing was er natuurlijk ook weer veel aan de hand in Nicolicious-land zal ik maar zeggen; Het Heer Hugo restaurant en hotel, waar met man en macht aan gewerkt was, had een spectaculaire opening. Ik ben heel trots op het resultaat, een echte must go to; niet alleen heerlijk eten maar ook genoeg wooninspiratie om op te doen.

With Nicolicious regards,
Nico Tijsen

TOPHEADER

NICOLICIOUS
LOVES DETAILS

Bij Nico thuis raakt u niet uitgekeken! Tot in de kleinste details is er aandacht besteed aan de aankleding van het appartement. Van de mooie zwart-witlijsten aan de muur tot het kistje met persoonlijke herinneringen op een stapel koffietafelboeken; alles is perfect gestyled. De accessoires zijn een perfecte mix tussen vakantievondsten, snuisterijen, nieuwe items en persoonlijke erfstukken!