BINNENKIJKEN BIJ
MILJUSCHKA

We kennen haar als presentatrice, tv-chef, moeder, powervrouw, cheesecake lover en ze is nu ook te zien in Wie is de Mol? Miljuschka Witzenhausen is een brok energie en kocht samen met haar businesspartner, videoproducer, maar vooral grote liefde Philip afgelopen jaar een fantastische boerderij! Na maandenlang te hebben verbouwd, was het eindelijk tijd voor de inrichting... en daar hielp Rivièra Maison ze heel graag bij. Het eindresultaat mag er wezen en daarom deze gezellige binnenkijker!

Bij het binnenlopen in de prachtige woonboerderij worden we verwelkomd vanuit de keuken, waar Miljuschka nog even snel een no bake cheesecake in vier glaasjes opmaakt. “Doe alsof je thuis bent! En neem lekker een chocolate chip cookie bij de koffie, die komen net vers uit de oven.” zegt ze. Bij de vraag waarom ze verliefd is geworden op dit huis vertelt ze: “Nou, we hebben 44 huizen bezichtigd voordat we dit huis zagen. Ondanks dat het boven ons budget was, zijn we uit een soort wanhoop toch gaan kijken. En toen we hier de woonkamer binnen stapten, met al die balken en die hoogte, was het gewoon liefde op het eerste gezicht."

Het is een lang traject geweest om alles te verbouwen naar hun ultieme droomhuis en er waren de nodige tegenslagen. “We hebben echt alles gestript en weer opnieuw opgebouwd. Mijn huidige keuken was eigenlijk een oude stal waarvan het dak met hout zat dichtgetimmerd. Toen we dat wilden aanpakken kwamen we erachter dat de leidingen ook allemaal niet goed waren, dus die moesten ook helemaal opnieuw worden aangelegd. Het waren tien lange maanden!” Haar favoriete plekken in huis zijn lekker voor de open haard in de woonkamer, maar ze is ook helemaal verliefd op haar slaapkamer. “En ik ben echt dolgelukkig met mijn keuken!”

Miljuschka heeft voor veel van haar meubels gekozen voor Rivièra Maison. “Ik ben echt opgegroeid met Rivièra Maison. Mijn tantes en mijn oma hadden er heel veel van. Het was, als je het mij vraagt, het eerste Nederlandse interieurmerk dat echt klasse uitstraalde. Daarbij heeft Rivièra Maison ook veel keukengerei en dat past natuurlijk gewoon heel goed bij elkaar.”


In de woonkamer hebben Miljuschka en Philip gekozen voor de comfortabele Residenza modulebank. “Die bank is zó lekker fluffy! Ik hou wel van de iets modernere stijl en ik vind dat Rivièra Maison zo goed meegaat met de verschillende stijlen van nu ... en daarbij is de kwaliteit ook heel goed!”

Over de vraag “Hoe ziet jouw ideale dag eruit?” hoeft Miljuschka niet lang na te denken. “Sowieso uitslapen! Daarna lekker ontbijten met het hele gezin en dan gedurende de dag lekker langzaam koken. Van die lekkere stoofpotten en taarten maken en daar dan de hele dag mee bezig zijn. En dan tussendoor gezellig spelletjes spelen met mijn kinderen.”

Miljuschka haalt haar inspiratie voor gerechten overal vandaan. “Ik heb het geluk dat ik nu op een boerderij woon en daardoor heel veel producten van het land kan halen, van peren en appels tot pruimen, eieren en zelfs noten.” Er is dus altijd genoeg waar ze lekker mee kan bakken. “Ik vind het proces van bakken heel erg leuk. Het is een soort magie: je stopt een paar producten in een kom en in de oven en dan komt er een totaal ander product uit. Het blijft elke keer weer bijzonder!”

Dat Miljuschka een druk bestaan heeft, is een understatement. Om te ontstressen gaat ze vaak even lekker de natuur in met de kids en haar vriend. “En ik doe tegenwoordig ook iets nieuws! Ik had zelf nooit verwacht dat ik hier van zou ontstressen, maar om mezelf even helemaal uit te zetten, ben ik nu drie keer per week een uur aan het trainen. Dan leg ik mijn telefoon ook echt weg en dat is voor mij het moment dat het even helemaal om mij draait.”


Miljuschka heeft in de nieuwe woning haar studio aan huis en ze werkt veel samen met haar vriend Philip, waardoor haar thuis ook heel veel van haar werk is. Om werk en privé gescheiden te houden is één van de grootste struggles in haar leven. Ik bén mijn bedrijf en daarom is mijn gezicht overal aan verbonden.

Daardoor is het heel fijn dat ik veel vanuit huis kan doen, want dat maakt dat de huiselijkheid die eten behelst, er

ook écht in zit. Maar het is soms ook wel pittig!” Gelukkig is het huis zó groot, dat de kinderen er geen last van hebben. Die hebben in het voorhuis genoeg ruimte en speciaal om die reden hebben ze ook een boomhut laten bouwen. “Zo hebben ze altijd een plek om zich terug te trekken en hun eigen ding te doen.”


Het ultieme thuisgevoel is voor Miljuschka lekker met het hele gezin aan tafel. “Mijn kinderen hebben nu een hele leuke leeftijd waarbij ze hele grappige dingen zeggen, heel gezellig dus aan tafel. Daarbij is dat één van de weinige momenten dat de telefoon even weggelegd wordt en waarbij we echt even genieten van elkaar en tot rust komen.”

MILJUSCHA'S FAVOURITES

Love Cooking Whisk

€ 4,95

Rustic Rattan Miss Chicken Egg Holder

€ 39,95


soon available

Lovely Hearts Bowls

set van 3 € 12,95


soon available

Good Morning Chicken Egg Cup

€ 5,95

Baked With Love Baking Dish

€ 29,95

No bake cheesecake
in een glaasje

Ingredienten:

– 300 gram roomkaas

– 100 gram slagroom

– 100 gram suiker

– Kletskoppen (of ander koekje)

– 2 Oreo koekjes

– Rood fruit


Bereiding:

Mix de roomkaas, slagroom en suiker goed door elkaar, zodat er een romig mengsel ontstaat en schep deze in een spuitzak. Pak een glas en leg een Oreo koekje op de bodem. Spuit daarna het glas halfvol met het cheesecake mengsel. Breek een kletskop (of ander koekje) in stukjes en strooi deze in het glas. Spuit vervolgens het glas verder vol met de cheesecake. Decoreer met rood fruit en nog een Oreo om het af te maken. Enjoy!